UUDELLE HARRASTAJALLE

"Cheerleading on mukaansatempaava ja monipuolinen joukkueurheilulaji, joka sopii jokaiselle. Laji kehittää monipuolisesti kehonhallintaa, liikkuvuutta, voimaa ja reaktiokykyä. -- Cheerleading on ainutlaatuinen yhteisö, johon on tervetullut ihan jokainen."

- Suomen Cheerleading liitto (scl.fi)

HARJOITUSPAIKKA

Cheerjoukkueet harjoittelevat päätoimisesti seuran omassa harjoitustilassa osoitteessa Hallitie 9, tutummin ACA Jäähalli. Huomioithan, ettei harjoitushallilla ole erillistä pukuhuonetilaa.


MITÄ TARVITSEN?

Harjoituksissa tarvitset liikunnalliset vaatteet ja sisäliikuntakengät. Juomapullo on myös suositeltava. Laitathan harjoituksien ajaksi pitkät hiukset kiinni ja otat kaikki korusi pois. Mitään ei tarvitse osata valmiiksi!


TASOT

Cheerleading on jaettu kuuteen eri taitotasoon, tai 'leveleihin'. Tasoilla 1-2 harjoitellaan lajin alkeita, tasolla 3-4 edistyneempiä taitoja ja tasoilla 5-6 SM-tason taitoja.

Jokaisella tasolla on omat taitovaatimukset sekä rajoitukset. Tasojen mukaan harjoitteleminen takaa perusteellisen ja turvallisen etenemisen lajin parissa. 

Seuramme minien kilpajoukkue kisaa tasolla 1, youth -tason kilpajoukkueet tasoilla 1,2 ja 3, junioreiden kilpajoukkueet tasoilla 2, 3 ja 4 sekä aikuisten kilpajoukkue tasolla 5. Seuran joukkueiden kilpailutasoista päättää valmennusvastaava ja seuran johto.

Pyrimme siihen, että harrastaja on aina oikeassa tasoryhmässä turvallisen harjoittelun takaamiseksi. Seuran valmentajat arvioivat tapauskohtaisesti harrastajalle sopivan joukkueen.

CHEERLEADING HARRASTUKSENA

Harrastajan motivaatio, positiivinen asenne ja halu oppia ratkaisee lajissamme paljon. Cheerleading on ennenkaikkea joukkuelaji ja on tärkeää muistaa, että harrastaja treenaa taitojaan sekä itsensä että joukkueen eteen. Ryhmätyöskentely, toisen huomioon ottaminen ja kannustaminen ovat tärkeitä ominaisuuksia. Cheerleading ei ole yksilölaji. Mitä paremmin harrastaja toimii joukkueessa sitä nopeammin pääsee tämän upean lajin sisälle. Yksilön onnistumisia juhlii koko joukkue ja epäonnistumisen kääntää paremmaksi kannustavat joukkuetoverit ja valmentajat.

Harjoituksissa valmentajat pyrkivät mahdollisimman turvalliseen ja kokonaisvaltaiseen harjoitteluun. Mikäli treeneissä sattuu loukkaantuminen siitä tulee heti ilmoittaa omalle valmentajalle. Jokaisella harrastajalla tulee olla lajin kattava vakuutus.


KOKEILE KAKSI KERTAA VELOITUKSETTA

Uusi harrastaja voi käydä tutustumassa cheerleadingiin ACA:ssa kaksi kertaa veloituksetta. Tutustumisen jälkeen uusi harrastaja saa laskun kausimaksusta seuran jäsenjärjestelmä myClubin kautta, johon rekisteröidytään, jotta voi ilmoittautua. Mikäli harrastaja ei jatka lajin parissa tulee siitä ilmoittaa kotisivujen harrastuksen lopettaminen lomakkeen kautta. 

Muistathan ilmoittaa mikäli harrastaja ei jatka joukkueessa tutustumisen jälkeen! Uusi harrastaja on velvollinen maksamaan seuran jäsenmaksun ja kausimaksun kokonaisuudessaan ellei peruuta osallistumistaan.


LISENSSI

Jokaisella Suomen Cheerleadingliiton (SCL) jäsenseurassa harrastavalla (7-vuotiaat ja sitä vanhemmat harrastajat) tulee olla joko harraste- tai kilpailulisenssi. 

Lisätietoa: https://scl.fi/harrastajalle/lisenssit/

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
KYSYTTÄVÄÄ?

Ota yhteyttä seuran verkkosivujen Ota yhteyttä -osion kautta, seuran Facebook -sivujen tai Instagram -sivujen (@arctic_cheer_allstar) kautta. Vastaamme heti kun pystymme!