Suomen sekamaajoukkue nappasi MM-pronssia – Rovaniemeläinen Jerry Saarikangas mukana projektissa

15.10.2021

Suomen sekamaajoukkue sijoittui upeasti pronssille cheerleadingin MM-kisoissa viime sunnuntaina. Rovaniemeläisen cheerleading -seura Arctic Cheer All-star ry:n kasvatti Jerry Saarikangas oli seuraamassa maajoukkueen toimintaa ja treenaamista vierailijaurheilijana kauden aikana. Jerry sai kutsun vierailijaurheilijaksi keväällä 2021 maajoukkueen valmentajalta, jonka jälkeen hän haki virallisen haun kautta vierailijaurheilijaksi kesällä 2021. Hän osallistui heinä-syyskuun aikana yhteensä neljälle leirille sekä toimi kisakuplassa varaurheilijana.


Vierailijat olivat leireillä mukana noin puolet treeneistä ja heille järjestettiin muun muassa omat akrobatiatreenit. Varsinaisissa ohjelmatreeneissä vierailijat oli sijoitettu ohjelmaan niin, että he pääsivät tekemään ohjelmaa oman taitotasonsa mukaan. ”Maajoukkueen toiminta oli avointa ja vierailijaurheilijoiden rooli oli hyvin suunniteltua”, Jerry kertoo.


Jerryllä on myös selvät suunnitelmat tulevaisuudessa, ja hän aikookin tähdätä huipulle cheerleadingin parissa. ”Sain projektissa mukana olemisesta paljon motivaatiota ja itsevarmuutta ja aionkin karsia mukaan maajoukkueeseen keväällä 2022. Olisihan se nyt siistiä päästä edustamaan Suomea MM-kisoihin” – Jerry Saarikangas


Jerry Saarikangas

Tänä vuonna MM-kilpailut kisattiin virtuaalisesti maailmassa vallitsevan pandemiatilanteen vuoksi. Suomea edustavien joukkueiden suoritukset kuvattiin etukäteen ”kisakuplassa” ja kilpailusuoritukset sekä tulokset julkistettiin jälkikäteen sunnuntaina 10.10. Sekamaajoukkueen pronssin lisäksi Suomi sai MM-kisoista huimaa menestystä myös naisten sarjoissa, sillä niin juniorit kuin aikuisetkin voittivat kultaa. Aikuisten sarjassa naisten mestaruus oli jo kolmannes peräkkäin. Myös aikuisten tanssisarjassa Suomi sijoittui upeasti hopealle.