Cheerleading


Kuva: Tero Wester Photography

Mitä kilpacheerleading on?

 

Kilpacheerleading on laji, joka yhdistelee maa- ja ilma-akrobatiaa, hyppyjä, kannustushuutoja sekä lajille ominaisia heittoja, nostoja ja pyramideja. Kilpacheerleadingissa on mahdollista kilpailla monella tasolla. Suomessa järjestetään vuosittain kilpailuja aloittelijakilpailuista aina SM-kilpailuihin asti. Näiden lisäksi maailmalla järjestetään useita kilpailuja muun muassa EM- ja MM-tasolla, joissa Suomi on pärjännyt erittäin hyvin. Lajia on kuitenkin mahdollista harrastaa myös ilman kilpailemista.

 

Lajina kilpacheerleading opettaa lajitaitojen lisäksi toisten arvostamista sekä kunnioittamista, muihin luottamista ja ryhmätaitoja. Harjoituksissa keskitytään myös lihaskuntoon ja lihasten huoltamiseen esimerkiksi venyttelyn avulla. Pienemmillä harrastajilla leikki on mukana harjoituksissa, eikä vanhemmillakaan harrastajilla treenaaminen ole liian vakavaa.

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 

Mitä pitää osata, että voi aloittaa cheerleadingin?

Mitään ei tarvitse osata valmiiksi, harjoituksissa opitaan!

 

Millaisia varusteita pitää olla?

Sisäpelikengät, eivätkä nekään ole välttämättömät aloittaessa. Harjoituksiin tarvitset mukaan juomapullon, urheilulliset vaatteet sekä iloisen mielen.

 

Sopiiko cheerleading minulle?

Cheerleadingia voi harrastaa kuka vain. Iällä, sukupuolella, koolla tai ulkonäöllä ei ole mitään merkitystä. Jokaiselle löytyy oma paikka joukkueessa!

 

Kuinka pääsen mukaan?

Alkeisryhmät aloittavat toimintansa syksyisin, mutta osa joukkueista täydentävät rivejään pitkin kautta. Ota rohkeasti yhteyttä nettisivujen yhteystiedot osiosta. Tervetuloa mukaan!